hip-hop-break-danceHip hop staat bekend als een stoere dansstijl op verschillende muziekstijlen, zoals R&B, dancehall, house,old school en top 40.

Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard, regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping.

Er wordt veel aandacht besteed aan de sfeer, de veiligheid, de variatie en uitdaging in de lessen en de persoonlijke aandacht, waardoor iedereen zich snel thuis zal voelen.

Elke les begint met een warming-up, waarbij alle spieren warm en soepel worden gemaakt. Dan wordt er gewerkt aan je conditie, uithoudingsvermogen,kracht en lenigheid om je lichaam sterk te maken, waardoor de choreografieën steeds beter uitgevoerd kunnen worden.
De leerlingen zullen niet alleen een leuke danscombinatie aangeleerd krijgen, maar ze leren eigen dansen maken, freestylen, voor de klas op te treden, zowel alleen als in groepsverband. Hierdoor ontwikkelt de danser meer zelfvertrouwen.

Deze lessen worden in blokken van 3-4 weken gegeven, zodat de danser de kans krijgt om alle aspecten te kunnen beheersen.