IMG-20140323-WA0025Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op wereldwijde dansstijlen zoals Latijns-amerikaanse dans; salsa, merengue, axé, samba, cumbia en reggaeton, Oosters; bollywood en buikdans, Volklorische dans; Arabisch, grieks, turks, pools, maar ook Top 40 muziek komt aan bod.

De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben en is opgezet door een Colombiaanse danser en choreograaf.

tijdens deze les zullen verschillende dansstijlen aan bod komen met de bijbehorende passen en muziek. Deze dansen zullen ongeveer 7 weken aangehouden worden, zodat iedereen de kans krijgt om ze onder de knie te krijgen. Aan het begin van de blokken zullen de danspassen uitgebreid uitgelegd worden , zodat u extra kan genieten zodra de muziek wordt gestart.

U gaat niet alleen vet verbranden, u leert ook echt dansen en u zult  meer zelfvertrouwen gaan krijgen. Alles wat u doet is goed, zolang u maar geniet!! Ook zal er 10-15 min. aandacht besteed worden aan alleen de spieren zoals buik, armen, benen en billen  d.m.v. gewichten of  een matje.